Skip to main content
  1. Guitar/

Epiphone Les Paul

·386 words·2 mins· 0 · 0 · ·
Guitars Les Paul
Els & Harry
Author
Els & Harry
Pensionado’s, taking life easy……….

Begin van 2022 besloten om guitaar weer te leren spelen. Ik had in de jaren seventig kort guitaar gespeeld op een acoustisch guitaar, maar niet echt doorgezet. Ik zou in de niet al te verre toekomst met pensioen gaan en, als het goed is ook reizen met de camper. Handige tijd om weer wat oude ideeen voort te zetten (alhoewel het nu zover is, dat ik het gevoel heb dat ik weinig tijd heb voor leuke hobbies).

Behalve fotografie, is muziek toch wel een belangrijke factor in mijn leven. Mijn andere instrumenten zijn niet echt geschikt om te spelen als je op reis ben; drums, saxofoon en keyboard waren dus niet echt een optie (zie het al voor je), dus de meest voor de hand liggende optie was guitaar. Ik had in mijn jonger jaren wat gespeeld op een acoustische guitar (die ik nog steeds heb). Gelukkig liggen er nogal wat ongebruikte guitaren rond, voornamelijk van de kinderen. Deze keer gekozen om electrisch guitaar te gaan spelen omdat die makkelijker te bespelen zijn dan acoutische guitaren en bovendien biedt meer mogelijkheden om effecten toe te passen die dichter bij het soort muziek horen die ik echt leuk vind ;).

Begonnen met een geleende guitar, een Epiphone Dot, een betaalbare versie van de Gibson ES-335. Dit is een semi-hollow body guitaar met humbucker pickups. Dus ook te spelen zonder een versterker en de vrouw het ellende van een beginnende gitarist te besparen.

Duurde niet lang voordat je natuurlijk een eigen guitar wil hebben! Aristides had een rood Epiphone Les Paul gekocht op Reverb met een gebroken nek en beschadigd body, waarschijnlijk van een flinke val. De guitar was verder kaal behalve de tuners, locking Grovers. Besloot om deze over te nemen (met tegenzin van Aristides ;)) en te repareren en waar nodig over te spuiten. Dus met de hulp van Aristides de neck repareerd.

Headstock gelijmd, nieuwe hout ingelimd en geschuurd, klaar voor spuitwerk.

Headstock

Schade aan de onderkant gerepareerd en klaar voor spuitwerk.

Body

Neck gespoten.

Headstock and neck

Body gespoten met zwart shading aan de zijkanten.

Body

Dan de opbouw met nieuwe goudkleurig hardware.

Body

Body

Toch de bovenkant van de headstock bijgewerkt.

Headstock

Klaar voor gebruik

Body

Deze guitar heb ik meegenomen op de reis naar Griekenland 2022 en Zwarte Woud 2022, en gespeeld met een Fender Mustang Micro met Sennheiser on ear koptelefoon.